Članak

Majkić na Twitteru: Izetbegović upravlja pravosuđem u BiH

Izetbegović nije precizirao na koga je mislio kada je rekao „mi“, ali obzirom da je riječ o političaru i političkom skupu ova izjava bi mogla teško naštetiti poziciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i

Dušanka Majkić, zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH reagirala je na izjavu zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je sinoć na skupu u sarajevskoj Općini Novi Grad kazao „mi ćemo, vjerovatno, poslati Gorana Zubca u zatvor“, piše bh. novinska agencija Patria. Ona je na Twitteru objavila link vijesti sa ovom izjavom i dodala:

- Evo ko upravlja pravosuđem u BiH, ko kreira montirane procese, ko pokušava da napravi od BiH zemlju po mjeri – napisala je Majkić.

Kako je ranije objavila Patria, Izetbegović nije precizirao na koga je mislio kada je rekao „mi“, ali obzirom da je riječ o političaru i političkom skupu ova izjava bi mogla teško naštetiti poziciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i ojačati poziciju odbrane na suđenju direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koja zajedno sa srpskim funkcionerima tvrdi da je riječ o politički montiranom procesu, piše Patria.

Podsjećamo, Zubac je optužen za zloupotrebu položaja, a prije nekoliko dana na saslušanju u Sudu BiH je izjavio da nije kriv.

#BiH