Članak

Saradnja Općine Centar i Udruženja RVI

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da je usvojen rebalans ovogodišnjeg općinskog budžeta, ali i da se uskoro očekuje novi.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić primio je u Općini 30. juna 2015. godine Elvisa Sudara, predsjednika Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo. Tokom sastanka razgovarano je o načinu na koji Općina Centar može pomoći ovoj populaciji, naročito kroz sufinansiranje projekata Udruženja RVI koji imaju za cilj poboljšanje uslova i standarda života njihovih članova, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da je usvojen rebalans ovogodišnjeg općinskog budžeta, ali i da se uskoro očekuje novi.

– Ukoliko ubrzo ne bude rebalansa budžeta tražit ćemo drugi način na koji možemo izdvojiti sredstva za vaše projekte. Zahtjev Udruženja RVI za uspostavljanje saradnje sa Općinom Centar proslijedio sam načelniku Dževadu Bećireviću koji, kao i ja, uvijek ima veliko razumijevanje i pruža podršku saradnji sa udruženjima koja njeguju tekovine naše odbrambeno-oslobodilačke borbe. Vaš zahtjev ćemo uputiti i Komisiji Općinskog vijeća za boračka pitanja da vidimo na koji još način možemo pomoći – kazao je Ajnadžić.

Elvis Sudar je istakao kako dobra saradnja ovog udruženja i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar datira još iz perioda kada je Ajnadžić obavljao funkciju kantonalnog ministra za boračka pitanja i uvijek izlazio u susret zahtjevima i potrebama ratnih vojnih invalida.

– Zahvaljujući razumijevanju načelnika Bećirevića i predsjedavajućeg Ajnadžića, Općina Centar je odobrila sredstva za, ukoliko to bude tehnički izvodljivo, ugradnju lifta u stambenoj zgradi na Šipu u kojoj stanuje deset ratnih vojnih invalida paraplegičara i zahvaljujemo se za tu podršku vladajućih struktura Općine Centar- rekao je Sudar. 

#BiH