Članak

Ambasadorica Francuske u posjeti prvom Porodičnom ruralnom domu u BiH

Riječ je o prvom ovakvom centru u zemljama Balkana, čiji je cilj edukacija omladine i starijih u razvoju porodične proizvodnje i sticanju znanja (uzgoj povrća i upravljanje poljoprivrednom proizvodnjo

Ambasadorica Francuske,Claire Bodonyi, posjetiće u petak 31. jula u 11.00 sati prvi Porodični ruralni dom u Bosni i Hercegovini koji je svečano otvoren prošlog mjeseca u mjesnoj zajednici Gračanica, opština Živinice pod imenom Porodični ruralni edukativni centar Živinice (PREC Živinice), prenosi novinska agencija Patria.

Ovaj centar je otvoren u partnerstvu sa Federacijom ruralnih porodičnih domova regije Rhone-Alpes i Državnom unijom ruralnih porodičnih domova Francuske, a ugovor o saradnji je potpisan sa bh. delegacijom poljoprivrednika iz Tuzle i Živinica.

Riječ je o prvom ovakvom centru u zemljama Balkana, čiji je cilj edukacija omladine i starijih u razvoju porodične proizvodnje i sticanju znanja (uzgoj povrća i upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom), uz rad na poboljšanju imidža ovog posla i privlačenju mladih da se educiraju u ovom sektoru.   

 

#BiH