Članak

Dr. Dizdarević: Konzilij ljekara koji liječi Tihića na KCUS-u vodi traumatolog, to je nedopustivo

Porodica Sulejmana Tihića tražila je da njegovo liječenje vodi profesor Dizdarević, koji je i ranije brinuo o njegovom zdravstvenom stanju, no nisu dobili odobrenje sa KCUS-a.

Na ćelu konzilija ljekara koji na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječe Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) nalazi se prof. dr. Zoran Hadžiahmetović, traumatolog. Na ovo je upozorio profesor neurohirurgije Kemal Dizdarević, koji je kazao da je to neviđeni skandal.

- Traumatolog nema nikakve veze s onkološkim pacijentima i to što rade na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu je neviđeno, nezapamćeno i skandalozno – upozorio je Dizdarević, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Predsjednik SDA se već duže vrijeme bori s teškom bolešću. Prije nekoliko dana njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo, nakon čega je ponovo primljen na KCUS. Kako saznaje Patria, porodica je tražila da liječenje Tihića vodi profesor Dizdarević, koji je i ranije brinuo o njegovom zdravstvenom stanju, ali kako je ovaj neurohirurg već duže vrijeme u sudskom sporu s KCUS-om, liječenje Tihića preuzeli su drugi ljekari.

- Nažalost, niko me nije kontaktirao u vezi sa zdravljem Tihića iako sam njegovo stanje pratio duži periodu, sa KCUS-a mi ne daju ni informacije o njegovom stanju, sve što znam jeste iz razgovora sa Tihićevom porodicom – rekao je Dizdarević za Patriu.

Na piranje znači li to da Sulejman Tihić nema adekvatno liječenje na KCUS-u, Dizdarević je rekao da on to ne zna: „Vi iz ovoga zaključite sami“, rekao je on, piše NAP.

 

#BiH