Članak

Mapiranje rizika od pojave korupcije u sigurnosnom sektoru

U sklopu projektnih aktivnosti Centar za sigurnosne studije će održati akciju podizanja svijesti građana o štetnosti korupcije i upoznati ih o načinima prijave korupcije, posebno telefonskim putem i p

Centar za sigurnosne studije u saradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, implementira projekat koji finansira Evropska unija "Mapiranje rizika od pojave korupcije u sigurnosnom sektoru", čije je cilj da sačini analizu i predstavi javnosti mapu glavnih rizika od korupcije u strukturama sigurnosti u BiH, prenosi novinska agencija Patria.

U sklopu projektnih aktivnosti Centar za sigurnosne studije će održati akciju podizanja svijesti građana o štetnosti korupcije i upoznati ih o načinima prijave korupcije, posebno telefonskim putem i putem interneta, kroz on-line aplikaciju MUP-a Kantona Sarajevo, koja je razvijena u sklopu projekta.

Akcija će se održati u petak, 31. jula 2015. godine između 11.30 i 13.00 sati ispred Katedrale Srca Isusova, Trg Fra Grge Martića 2. 

#BiH