Članak

SDA i HDZ uz pomoć Dodika i Abdićevaca sprovode pravno nasilje

Usvajanjem dnevnog reda sa spornim Zakonom o radu višestruko je prekršen Poslovnik o radu i važeći propisi, čime je rad Parlamenta doveden u stanje anarhije. Naši delegati iskoristit će pravo i pokren

Usvajanjem dnevnog reda sa spornim Zakonom o radu višestruko je prekršen Poslovnik o radu i važeći propisi, čime je rad Parlamenta doveden u stanje anarhije. Naši delegati iskoristit će pravo i pokrenuti sudske procese kojima ćemo osporiti današnje postupke koji predstavljaju klasično pravno nasilje, saopćeno je iz SDP BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Posebno je sramotna činjenica da je vlast SDA i HDZ saveznika za usvajanje dnevnog reda današnje sjednice našla u Dodikovom SNSD-u, te stranci osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića. Time su SDA i HDZ pokazali da su zarad lično-sopstveničkih interesa spremni na sve.

Delegati SDP-a BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH zajedno sa delegatima SBB-a, DF-a i NS-a napustili su današnju sjednicu nakon što nije prihvaćena zajednička inicijativa da se neusaglašeni Zakon o radu skine sa današnje sjednice dnevnog reda.

#BiH