Članak

Specijalci i u zgradi čuvaju delegate, Sindikat najavljuje masovan odziv radnika od 15 sati

Ne možemo govoriti šta će se sve izdešavati, tu će odluku donijeti Dom naroda koji se nalazi ispred, a ne unutar zgrade Federalnog parlamenta. Kako će dalje teći situacija ne znam. Mogu vam reći da se

Zgrada Parlamenta FBiH bukvalno je pod policijskom opsadom i oko 500 policajaca čuva delegate Doma naroda koji zasjedaju i zgradu Parlamenta, javlja reporter novinske agencije Patria.

Oko 200 policajaca čuva ulaz u zgradu, jer su demonstranti najavili da bi mogli ući u zgradu ukoliko se Zakon o radu usvoji. Osim policijskih službenika koji su van, u samoj zgradi je veliki broj specijalaca koji osiguravaju nesmetano održavanje sjednice Doma naroda.

Selvedin Šatorović, potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, danas je u obraćanju delegatima Doma naroda FBiH kazao kako je žalosno da delegate koji se pozivaju na prava građana štiti policija kako bi mogli narušavati njihova prava.

- Ne možemo govoriti šta će se sve izdešavati, tu će odluku donijeti Dom naroda koji se nalazi ispred, a ne unutar zgrade Federalnog parlamenta. Kako će dalje teći situacija ne znam. Mogu vam reći da se u 15 sati demonstracijama priključuje još radnika koji će blokirati institucije FBiH - kazao je Šatorović. 

Također, kako javlja reporter Patrije i među sindikalcima je svojevrsni haos, jer jedni traže prekid sjednice, a drugi nisu za tu opciju i traže da se Zakon o radu ne usvoji.

#BiH