Članak

Čampara i Lukač poslali Čegara da čuva Izetbegovića!

Na fotografiji koju je dobila agencija Patria vidi se da je po izlasku iz zgrade Predsjedništva BiH Izetbegovića dočekao Čegar, koji je nakon što je otpratio Izetbegovića na sigurnu lokaciju, došao pr

Pripadnici Federalne uprave policije danas su raspoređeni oko i u zgradi Federalnog parlamenta da osiguravaju zgradu tokom sjednice Doma naroda i protesta zbog Zakona o radu, a posebno zaduženje dobio je visoki službenik FUP-a Zoran Čegar od svog šefa Dragana Lukača da čuva člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, piše bh. novinska agencija Patria.

Treba podsjetiti da članove Predsjedništva obezbjeđuju pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, no danas je Čegar dobio zadatak da isprati Izetbegovića na sigurno.

Na fotografiji koju je dobila agencija Patria vidi se da je po izlasku iz zgrade Predsjedništva BiH Izetbegovića dočekao Čegar, koji je nakon što je otpratio Izetbegovića na sigurnu lokaciju, došao pred zgradu Federalnog parlamenta gdje se još uvijek nalazi.

Izetbegovića ispratio na sigurno

Ovakav specijalni tretman Izetbegović je dobio od svog savjetnika i ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare i direktora Dragana Lukača kao znak zahvalnosti što je Lukač, iako po radnom stažu penzioner, ostao na čelu FUP-a zahvaljujući upravo lobiranju braće Čampara i uz odobravanje samog Izetbegovića, piše Patria.

#BiH