Članak

Raguž i Henesi: Samo građani mogu vratiti bolji život u BiH

Raguž je pred šeficom ureda Vijeća Europe u BiH prezentirao stavove HDZ-a 1990 o političkoj, socijalnoj i privrednoj situaciji u zemlji, evropskom putu i euroatlanskim integracijama, te o oktobarskim

Vrijeme je da pokrenemo prirodne resurse i potencijale koje nam naša zemlja pruža kako bi stvarali nova radna mjesta i podvukli crtu stalnim odlascima i egzodusima mladih ljudi sa ovih prostora - kazao je Martin Raguž, predsjednik HDZ 1990 i kandidat za hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH na oktobarskim izborima, koji se danas sastao sa Meri En Henesi (Mary Ann Hennessey), šeficom ureda Vijeća Evrope u BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Raguž je pred šeficom ureda Vijeća Europe u BiH prezentirao stavove HDZ-a 1990 o političkoj, socijalnoj i privrednoj situaciji u zemlji, evropskom putu i euroatlanskim integracijama, te o oktobarskim izborima, kao i neodržavanju izbora u Mostaru.

- Moramo vratiti vjeru u jednu novu i bolju politiku i uvjeriti ljude da se trebaju angažirati u političkom smislu i dati podršku onima za koje smatraju da mogu promijeniti ovo teško stanje u našem društvu i da mogu vratiti vjeru u bolji život - naglasio je Raguž.

Henesi je izrazila zadovoljstvo održanim sastankom i podržala stavove za koje se zalaže HDZ 1990 na čelu s predsjednikom Martinom Ragužem, saopćili su iz ove stranke, prenosi NAP.

 

#BiH