Članak

Političari moraju biti glasniji u zaštiti bošnjačkih povratnika u RS

U posljednjih nekoliko sedmica učestali su napadi na bošnjačke povratnike u istočnoj Bosni, a najstrašniji se desio prije nekoliko dana u Bratuncu, kada je grupa od 30 huligana pretukla bošnjačkog mla

Općinski odbor Demokratske fronte iz Bratunca traži hitnu osudu sve učestalijih napada na bošnjačke povratnike u istočnoj Bosni, kao i hitno reagiranje MUP-a RS i tužilaštava, od kojih očekuju da će pronaći i procesuirati napadače na povratnike.

Upozorili su da reakcije bošnjačkih političara, naročito onih koji dolaze iz trenutno vodeće bošnjačke političke partije SDA, moraju biti oštrije i konkretnije, kada je u pitanju zaštita bošnjačkih povratnika u RS-u. Ona je za sada, upozoravaju iz DF-a, nevodoljna i najčešće dolazi tromo.

Šta je potrebno, pitaju se iz bratunačkog DF-a, da se desi bošnjačkom povratniku ili povratnicima da bi bošnjački političari stali u njihovu zaštitu.

U posljednjih nekoliko sedmica učestali su napadi na bošnjačke povratnike u istočnoj Bosni, a najstrašniji se desio prije nekoliko dana u Vlasenici, kada je grupa od 30 huligana pretukla bošnjačkog mladića, koji je zadobio teške povrede, prenosi NAP.

  

#BiH