Članak

Nakon osam medalja Zvizdić sportistima SO BiH poručio da će nastojati da pomogne finansijski

No, podsjećamo premijera Zvizdića da je finansijska pomoć sportistima bila potrebna puno prije odlaska u Los Angeles gdje su otišli samo zahvaljujući nekolicini sponzora i uplati našeg reprezentativca

Sportisti Specijalne olimpijade BiH na Ljetnim igrama u Los Angelesu nižu uspjehe, a za tri dana osvojili su osam medalja, od čega jednu zlatnu, tri srebrene i četiri bronzane, piše bh. novinska agencija Patria.

Podsjećamo, u Los Angelesu boje BiH brane atletičari, plivači i stonoteniseri, kao i ženska unified nogometna reprezentacija.

Kada su naši sportisti počeli osvajati medalje, uslijedile se brojne čestitke, a jučer se oglasio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je na Twitteru poručio da će nastojati da Vijeće ministara i finansijski pomogne vrijedni rad ovih sportista.

No, podsjećamo premijera Zvizdića da je finansijska pomoć sportistima bila potrebna puno prije odlaska u Los Angeles gdje su otišli samo zahvaljujući nekolicini sponzora i uplati našeg reprezentativca Asmira Begovića.

Begović je uplatio 7.000 funti i nabavio sportsku opremu u vrijednosti 30.000 KM.

Iako je Ministarstvo civilnih poslova obezbijedilo 25.000 KM ta sredstva nisu bila dovoljna za boravak i troškove naše ekipe od 25. jula do 3. avgusta u SAD-u.

Premijer Zvizdić trebao je puno ranije reagirati i osigurati sredstva za našu delegaciju, a da ne kažemo da je trebao biti i njihov pokrovitelj.

Kad mogu članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Dragan Čović biti sponzori korida i dana kosidbe, onda je i treći član Bakir Izetbegović mogao biti sponzor Specijalne olimpijade BiH.

#BiH