Članak

Dunović obećao pomoć ekipi Crvenog krsta za predstojeće Evropsko takmičenje

Ekipa Crvenog križa/krsta Općine Ilidža peterostruki je prvak kada govorimo o takmičenjima između općinskih organizacija u Bosni i Hercegovini, a u septembru mjesecu će našu zemlju po treći put predst

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović primio je u posjetu predstavnike ekipe Crvenog križa/krsta Općine Ilidža, koji će ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom takmičenju iz prve pomoći u Rumuniji, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Ekipa Crvenog križa/krsta Općine Ilidža peterostruki je prvak kada govorimo o takmičenjima između općinskih organizacija u Bosni i Hercegovini, a u septembru mjesecu će našu zemlju po treći put predstavljati na Evropskom takmičenju.

Potpredsjednik je istakao da kao nezavisna organizacija i ambasador BiH koji nas predstavlja u Evropi na ovaj način, ekipa zaslužuje maksimalnu podršku, te je im je obećao dati simboličnu pomoć.

Reprezentacija Crvenog križa BiH za Evropsko takmičenje u pružanju prve pomoći (FACE) je u periodu od 29. jula do 2. avgusta 2015. godine boravila na Boračkom jezeru, na pripremnom kampu za predstojeće takmičenje koje će se održati u septembru u Rumuniji.

#BiH