Članak

Lijanović lovi u mutnom: I pored zabrane ministar zapošljava stranačke ljude!

Konkurs je raspisan za pomoćnika ministra za poljoprivredu i pomoćnik ministra za plaćanja u poljoprivredi.

I pored moratorija kojeg su dogovorili koalicioni partneri na nivou FBiH za zabranu daljnih imenovanja i zapošljavanja dok se ne formira vlast, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović (NSRzB) je preko Agencije za državnu službu raspisao konkurs za dvije pozicije, piše novinska agencija Patria.

Lijanović tako nastavlja uhljebljavati svoj kadar, a konkurs je raspisan za dvije najbitnije pozicije u ovom ministarstvu.

Konkurs je raspisan za pomoćnika ministra za poljoprivredu i pomoćnika ministra za plaćanja u poljoprivredi.

- Stručni ispiti su zakazani 9. i 10. februara i bojim se da se do tada neće izvršiti primopredaja mandata te da će biti kasno. Zaokružiće svoje kandidate Stipu Šakića i Josipa Jukića dva najveća kriminalca. To će biti posljednji smrtni udarac za poljoprivredu, a znamo da je poljoprivreda strateški važna za našu zemlju – kaže naš izvor.

Šakić je inače savjetnik Lijanovića, a dok mu je šef boravio u zatvoru bio je nadležan za podjelu poticaja poljoprivrednicima koji se izdvajaju iz budžeta. Josip Jukić je v.d. pomoćnika Sektora za poljoprivredna plaćanja.

Lov u mutnom od ranije je poznat za Lijanoviće, za kojeg se vežu mnoge afere, a čini se da će i ovoga puta uspjeti ostvariti svoje ciljeve i uhljebiti kadrove koji su im bili odani.

#BiH