Članak

Pet godina od smrti talentovane košarkašice Amne Fazlić

Danas se navršava peta godina od smrti jedne od najtalentovanijih bh. košarkašica, Amne Fazlić, košarkašice zeničkog Čelika i juniorske reprezentativke naše zemlje.

Danas se navršava peta godina od smrti jedne od najtalentovanijih bh. košarkašica, Amne Fazlić, košarkašice zeničkog Čelika i juniorske reprezentativke naše zemlje.

Međunarodni brzi voz, koji je se kretao na relaciji Budimpešta - Sarajevo, udario je Amnu Fazlić i Mirzu Dedića, na lokalitetu Kamberovića polje. Mirza je zadobio teže povrede ali je preživio, a Amna je nažalost izgubila bitku za život.

Nesreća se dogodila na lokalitetu Kamberovića polja. Amna je nedugo nakon nesreće preminula, dok je Dedić bio u teškom stanju. Amna je bila je i ostala ponos ne samo njenih roditelja, nastavnika i prijatelja, već cijelog grada. 

U vrijeme nesreće, pohađala je treći razred Druge zeničke gimnazije. Amna Fazlić rođena je 4. juna 1992. godine, bila je odlična učenica Druge gimnazije, članica Ženskog košarkaškog kluba „Čelik“ i juniorske selekcije reprezentacije BiH. Kada je poginula imala je svega 18 godina. Preminula je četiri sata nakon nesreće, oko jedan sat, 29. marta.  

#BiH