Članak

Saša Toperić i Tom Yazdgerdi održat će koncert u Washingtonu za spomen žrtvama genocida u Srebrenici

Koncert u čast žrtvama genocida u Srebrenici dio je velikog projekta serije događaja povodom obilježavanja 20 godina od prestanka rata u BiH

Maestro Saša Toperić, naš čuveni pijanista i viši stručni saradnik pri Centru za transatlantske odnose SAIS na Johns Hopkins univerzitetu u Washingtonu i Tom Yazdgerdi, direktor ureda za Juznu i Centralnu Evropu pri State Departmentu, koji također svira klavir, održat će koncert u Washingtonu u maju mjesecu, u atrijumu Svjetske banke u Washingtonu, a u čast žrtvama genocida u Srebrenici saznaje novinska agencija Patria. 

Dr. Toperić zbog aktivnosti na međunarodnoj političkoj sceni u sklopu Centra za transatlantske odnose SAIS u Washingtonu ne svira aktivno, a zadnji koncert je dao u Tokiju prije 3 godine čiji je prihod išao djeci Fukushime.

Kako saznajemo, koncert u čast žrtvama genocida u Srebrenici dio je velikog projekta serije događaja povodom obilježavanja 20 godina od prestanka rata u BiH, Daytonskog mirovnog sporazuma te genocida u Srebrenici kojeg zajedno organiziraju Centar za transatlantske odnose SAIS, ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu, američki Institut za Mir u Washingtonu te Američko-bosanska fondacija. 

#BiH