Članak

500 takmičara iz 33 zemlje svijeta na taekwondo turniru u Sarajevu

Svoj dolazak na takmičenje najavili su aktuelni evropski, svjetski i olimpijski prvaci i osvajači medalja, što je naravno poslastica za sve ljubitelje ovog sporta.

U dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu danas je počeo prvi međunarodni taekwondo G1 turnir "Bosnia Open", piše novinska agencija Patria.

Na takmičenju će nastupiti preko 500 takmičara iz 33 zemlje svijeta. Bosnia Open je prva sportska manifestacija ove vrste u BiH, a turnir je bodovnog karaktera i rangira se za svjetsku rang listu kao i za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Svoj dolazak na takmičenje najavili su aktuelni evropski, svjetski i olimpijski prvaci i osvajači medalja, što je naravno poslastica za sve ljubitelje ovog sporta. 

Iz TKD kluba Zlatni Ljiljani ističu da se ovo takmičenje nalazi u kalendaru Svjetske taekwondo federacije.

Ovo je WTF G1 turnir, to znači da se osvajaju bodovi za svjetsku rang listu kao i za Olimpijske igre 2016. godine. Tu su aktuelni svjetski i olimijski prvaci. Potrudili smo se, doveli smo takmičare iz 33 države, 106 timova, oko 530 takmičara. Iz BiH imamo 12 takmičara, i ovaj turnir će im poslužiti kao iskustvo za druge turnire i sljedeće Olimpijske igre, jer trenutno nemamo takmičare koji bi mogli da se bore za OI sljedeće godine.", rekao je Ahmet Dilek, organizator turnira.

Takmičenje traje dva dana, u različitim težinskim kategorijama, a finalne borbe su na programu večeras i sutra u popodnevnim satima.​

 

#Sport