Članak

Još nije zakazana sjednica PD PFBiH na kojoj bi bila potvrđena Vlada FBiH

Dakle, ta sjednica trebala bi biti također u 12 sati, ako će se ispuniti uvjet DF-a o formiranju Vijeća ministara i Vlade FBiH isti dan i isti sat.

Na stranici Predstavničkog doma PFBiH najavljena je vanredna sjednica za 14 sati na čijem je dnevnom redu Prijedlog Budžeta FBiH za 2015. godinu po hitnom postupku, te Prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta FBiH za 2015. godinu, također po hitnom postupku, ali ne i sjednica na kojoj bi trebala biti potvrđena nova Vlada FBiH, piše bh. novinska agencija Patria.

- Ukoliko se zakaže sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za utorak 31.03.2015. godine, u vezi sa imenovanjem Vijeća ministara BiH, te potpiše i dostavi prijedlog Odluke o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH od strane predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, steći će se uvjeti održavanja vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, na kojoj će se izvršiti potvrđivanje navedene odluke - saopćeno je.

Dakle, ta sjednica trebala bi biti također u 12 sati, ako će se ispuniti uvjet DF-a o formiranju Vijeća ministara i Vlade FBiH isti dan i isti sat. Također, još nije poznato kada će biti potpisane odluke o imenovanju ministara u Vladi FBiH. Najprije će biti da će te odluke biti potpisane u ranim jutarnjim satima, a tek kada iz PD PS BiH potvrde da su dobili provjere kandidata iz SIPA-e i da će biti moguće potvrditi Vijeće ministara.

#BiH