Članak

Oduševljeni navijači: Dva sata prije sinoćnje utakmice Džeko Bosancima poslao karte

Edita kao i njezini prijatelji veliki su fanovi Dijamanta. Ovih dana borave u Londonu na Univerzitetu Queen Mary i učestvuju u programu za buduće lidere iz različitih oblasti, koji je organizirala bri

Fanovi Edina Džeke još uvijek su pod utiscima geste koju im je Cityjev napadač priredio dva sta prije početka derbija Chelsea - Manchester City, koji je odgiran u subotu poslije podne na Stamford Bridgeu.

Jedan od najboljih bh. nogometaša ostavio je četiri karte za subotnji derbi, na recepciji hotela u kojem je odsjeo, a recepcionerima je objasnio da će po karte doći njegovi prijatelji iz BiH.

- Moj prijatelj Milad Čerkić prošle je sedmice Džeki poslao poruki i pitao ga da li nam može pomoći da dođemo do karata za utakmicu, ali nije dobio odgovor. Međutim, u subotu, dva sata prije utakmice, Džeko se javio i rekao da nas karte čekaju na recepciji hotela gdje je odsjeo. To nas je oduševilo – ispričala je Edita Velić za bh. novinsku agenciju Patria, koja je na utakmicu doputovala iz Goražda.

Edita kao i njezini prijatelji veliki su fanovi Dijamanta. Ovih dana borave u Londonu na Univerzitetu Queen Mary i učestvuju u programu za buduće lidere iz različitih oblasti, koji je organizirala britanska vlada kako bi osigurala što bolji napredak britansko-njemačke inicijative koja bi trebala ponuditi socio-ekonomsko rješenje za BiH. No, svoj boravak u Engleskoj željeli su iskoristiti i na to da Dijamanta gledaju sa tribina jednog od najljepših stadiona u Evropi.

U derbiju kola i prvenstva u engleskom Premiershipu, Chelsea i Manchester City su podijelili bodove. Bilo je 1:1.
Edin Džeko je u igru ušao u 83. minuti zamijenivši Argentinca Kuna Aguera, piše NAP.

 

#Sport