Članak

Priznao napad: 19-godišnju Sarajku nožem izbo Edin Mekić

U srijedu 2. septembra oko 16 sati, policijski službenici Odjeljenja za opći kriminal MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su 35- godišnjeg Edina Mekića iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je poči

U srijedu 2. septembra oko 16 sati, policijski službenici Odjeljenja za opći kriminal MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su 35- godišnjeg Edina Mekića iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, prenosi novinska agencija Patria.

Mekić je 29. augusta, u stanu, ulica Zuke Džumhura, općina Centar Sarajevo, pretukao i nožem ubo 19-godišnju A.A. Mekić je u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.  

Podsjećanja radi, 29. augusta oko 20 sati Hitna pomoć Sarajevo obavijestila je MUP KS da imaju intervenciju u ulici Zuke Džumhura i da sa te adrese prevoze povrijeđenu žensku osobu na KUM sa povredom zadobijenom oštrim predmetom u predjelu leđa.

– Policijski službenici PS Centar na KUM-u su došli do saznanja da se radi o A. A., rođena 1996. godine iz Sarajeva, koja je izjavila da je oko 19 sati, povrede zadobila od strane NN izvršioca. Od strane dežurnog dokotra na KUM-u konstatovane su teške tjelesne ozljede opasne po život, te je povrijeđena zadržana na daljem liječenju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužioc Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji nije izlazio na lice mjesta, a uviđajne radnje po ovlaštenju istog obavili su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo – saopćeno je tada iz MUP-a KS.

#CrnaHronika