Članak

Uručena donacija MUP-a Kantona Sarajevo

Svečanom uručenju donacije su, pored ministara i policijskih komesara MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a BPK Goražde, prisustvovali i premijeri ova dva Kantona sa saradnicima. U prigodnom obraćanju prisut

Ministar MUP-a Kantona Sarajevo Nermin Pećanac i policijski komesar Vahid Ćosić uručili su danas donaciju u materijalno-tehničkim sredstvima Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde. Donacija se sastoji od 200 kompleta policijskih uniformi i jednog putničkog motornog vozila, prenosi novinska agencija Patria.

Ovakav vid saradnje svakako da predstavlja ohrabrenje za sve pripadnike dvaju ministarstava, ali i sve građane, jer u praktičnom smislu bolje opremljene snage sigurnosti prestavljaju garant sigurnosti građana u oba Kantona, što je i krajnji cilj ovakvih akcija.

Svečanom uručenju donacije su, pored ministara i policijskih komesara MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a BPK Goražde, prisustvovali i premijeri ova dva Kantona sa saradnicima. U prigodnom obraćanju prisutnim, ministri Pećanac i Musić, su izrazili obostrano zadovoljstvo realiziranom donacijom, tom prilikom istaknuvši potrebu da ovakvi primjeri spremnosti na pomoć i saradnju, trebaju da budu osnov odnosa i drugih ministarstava u Vladama dvaju Kantona, u budućnosti.

Nakon toga je, pred svečano postrojenom Jedinicom za sprečavanje narušavanja JRiM, ministar Nermin Pećanac i zvanično uručio doniranu opremu i vozilo ministru Nijazu Musiću.

#BiH