Članak

Ko je Dodikov čovjek iz policije koji teroriše novinare

Da je jučerašnji „teroristički“ upad policije Republike Srspke u redakciju portala Klix.ba rađen pod političkom direktivom Milorada Dodika dokaz je činjenica da je cijelom operacijom rukovodio Siniša

Da je jučerašnji „teroristički“ upad policije Republike Srspke u redakciju portala Klix.ba rađen pod političkom direktivom Milorada Dodika dokaz je činjenica da je cijelom operacijom rukovodio Siniša Kostrešević, za kojeg je Slobodan Vasković još 2011. godine napisao da je ključni čovjek SNSD-a u policijskim strukturama, piše novinska agencija Patria.

Također, njegovo ime kao glavnog Dodikovog operativca zaduženog za političke montaže, prošle godine spominjali su i lideri PDP-a i NDP-a Mladen Ivanić i Dragan Čavić.

-Siniša Kostrešević je čovjek SNSD-a. Odmah po dolasku ove partije na vlast, postavljen je za komandira policije u Laktašima. Nije mu predstavljalo problem to što je imao samo višu školsku spremu, premda je za to mjesto potrebna VSS.

U odličnim je odnosima sa Čubrilovićem (Dodikov pratilac) i gotovo svakodnevno je sa njim u Palati predsjednika. Direktno je uticao na određene smjene u policiji, ali i na postavljanje lica iz Oružanih snaga BiH na rukovodeća mjesta u Jedinici za telekomunikacije-sajber kriminal.

Kostrešević je načelnik Jedinice za organizovani klriminal MUP RS; sve informacije se slijevaju kod njega i onda ih on nosi Čubriju, gdje se odlučuje šta sa licima koja su u njima tretirana. Svjesni njegove moći, mnogi u MUP-u ga se plaše i „dolaze mu na noge“, napisao je Vasković u oktobru 2011. godine. 

#BiH