Članak

Održano takmičenje za osnovce iz informatike

Prvo mjesto osvojili su učenici škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' Amina Šehić, Admir Zatega i Ammar Šabić. Drugoplasirana je ekipa škole ''Musa Ćazim Ćatić'' koju su činili učenici Tibor Drašk

Općinsko takmičenje učenika iz informatike održano je 28. marta 2015. godine u prostorijama Osnovne škole ''Nafija Sarajlić'' (Patriotske lige 57), a takmičile su se ekipe učenika iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Prvo mjesto osvojili su učenici škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' Amina Šehić, Admir Zatega i Ammar Šabić. Drugoplasirana je ekipa škole ''Musa Ćazim Ćatić'' koju su činili učenici Tibor Drašković, Salahudin Smailbegović i Faruk Šabat. Treće mjesto osvojili su učenici škole ''Nafija Sarajlić'' Alem Alić, Aner Mujagić i Aladin Brdar.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima i nastavnicima uručene su novčane nagrade, a najuspješnijim školama dodijeljene diplome. Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su sa 100 KM, za drugo mjesto sa 80 KM, a za treće 70 KM. Općina Centar je također obezbijedila i nagrade od 50 KM za nastavnike najuspješnijih učenika.

#BiH