Članak

Sutkinja Miletić te Ramo Brkić i Senad Šabić predati Tužilaštvu BiH

Nakon saslušanja u prostorijama SIPA-e, sutkinja Suda BiH, Azra Miletić predata je u nadležnost Tužilaštva BiH zajedno sa Ramom Brkićem i Senadom Šabićem zbog sumnje da je počinila krivično djelo prim

Nakon saslušanja u prostorijama SIPA-e, sutkinja Suda BiH, Azra Miletić predata je u nadležnost Tužilaštva BiH zajedno sa Ramom Brkićem i Senadom Šabićem zbog sumnje da je počinila krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona, dok su Brkić i Šabić osumnjičeni za davanje dara ili drugih oblika koristi, piše novinska agencija Patria.

Inače, po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA osim sutkinje Apelacionog odjela Suda BiH Azre Miletić slobode su lišili Ramu Brkića i Senada Šabića, optužene protiv kojih se vodi postupak u Sudu BiH.

Miletić je rođena je u Jajcu 1953. godine. Diplomirala na Pravnom fakultetu  Univerziteta u Sarajevu 1976. godine, a nakon pripravničkog staža i položenog pravosudnog ispita 1.4. 1978. godine imenovana je za  sutkinju Opštinskog suda u Lukavcu. Radila u Tuzli kao sutkinja, a zatim kao privatni advokat.

U novembru 1985. godine imenovana je za sutkinju  Višeg suda u Tuzli (sada Kantonalni sud), gdje je radila na poslovima prvostepenog, a zatim drugostepenog  krivičnog referata. U ratnom periodu (1992.-1995.) imenovana je u Vrhovni sud Republike Bosne i Hercegovine.

Od 2000. do 2004. godine radila je, kao zamjenik tužioca, u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli. Za vrijeme tužilačkog mandata bila je član Predsjedništva Udruženja tužilaca Federacije BiH.

07.10.2004. godine imenovana za sutkinju Suda Bosne i Hercegovine, prvo na prvostepeni krivični referat, a zatim, 2005. godine raspoređena u Apelaciono krivično odjeljenje, gdje i sada obavlja sudijsku dužnost.

#BiH