Članak

Čovjek odluke: Dunović potpis za Vladu FBiH stavlja tek kada počne sjednica Parlamenta BiH

Dobro osmišljenim planom koji je za cilj imao da Čović ima svoju entitetsku Vladu, a njegov prijatelj Milorad Dodik svoju u RS, stari saziv Vijeća ministara u kojem obojica imaju svoje ministre nastav

Kada zvanično počne sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebao biti potvrđen novi saziv Vijeća ministara BiH, Milan Dunović potpredsjednik Federacije BiH će staviti svoj potpis na odluku o imenovanju nove Vlade Federacije BiH, piše novinska agencija Patria. 

Baš kako je prošle sedmice poručio lider DF-a Željko Komšić Vijeće ministara i Vlada FBiH moraju biti formirane isti dan i u isti sat.

Iako je predsjednik HDZBiH Dragan Čović pokušao na sve moguće načine opstruirati u finišu formiranje Vijeća ministara, a da se formira nova Vlada FBiH to mu nije pošlo za rukom. 

Čović je prvo planski napravio "nacionalni haos" među federalnim ministrima, ubacivši u igru viška Srbina.

Potom je pokušao i preko predsjednika CIK-a Stjepana Mikića izdejstvovati jučer da se ukine Odluka o paralelnom obavljanju ministarskih i zastupničkih funkcija, čime već danas Vlada Nermina Nikšića bi bila nepostojeća, pa bi se zbog hitnosti usvajanja federalnog budžeta morala potvrditi nova Vlada na čelu sa Fadilom Novalićem. 

U međuvremenu, dobro osmišljenim planom koji je za cilj imao da Čović ima svoju entitetsku Vladu, a njegov prijatelj Milorad Dodik svoju u RS, stari saziv Vijeća ministara u kojem obojica imaju svoje ministre nastavio bi sa radom unedogled. 

Komšić je ipak, ma koliko mu spočitavali populizam i nesnalaženje, pokazao sada da je ipak politički dorastao smisalicama i zamkama koje su spleli Čović i Dodik, a na štetu države BiH. 

#BiH