Članak

Brojne aktivnosti na planinama za vikend

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 120 cm, a temperatura je -1°C. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 248 cm, dok je temperatura -5°C.

U Babinom dolu na Bjelašnici danas će u funkciji biti Ski liftovi BX,K1 (kolijevka), baby liftovi, trosjedna žičara, heliodrom  i BY po potrebi. Noćno skijanje na Bjelašnici je svakim danom osim nedjelje u terminu od 18.30 h do 21.00 h, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 120 cm, a temperatura je -1°C. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 248 cm, dok je temperatura -5°C.

Na Malom polju na Igmanu  biće pušteni u rad baby liftovi,  dok će na Velikom polju u funkciji biti staza za nordijsko skijanje. Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 70 cm, a temperatura je -1°C.

U subotu će na fudbalskom terenu Babin do na Bjelašnici u terminu od 11.00 do 16.00 sati biti održan turnir „BALLANTINE'S SNOW FOOTBALL CUP“.

Radi se o atraktivnom novom projektu na snijegu, tačnije prvom turniru ovakve vrste na našem prostoru koji predstavlja pravu snježnu atrakciju i čiji je cilj promocija zimskog turizma i naših turističkih potencijala.

Na turniru će učestvovati 12 ekipa koji će predstavljati kafiće, a koji će biti podijeljeni u četiri grupe gdje će prvoplasirane ekipe igrati polufinale, a pobjednici polufinala igraće utakmicu za šampiona turnira.

Pobjedničkim ekipama biće uručene i nagrade, dok će za vrijeme trajanja turnira biti organiziran i Snow Party. Pored fudbala na snijegu, ekipe i publiku će zabavljati DJ JUNG B uz promotivne cijene pića.

Danas će se na Jahorini održati takmičenje zdravstvenih radnika iz BiH u skijanju u disciplini veleslalom, dok se sutra i prekosutra održava Otvoreno prvenstvo SPD Jahorina i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske. 

 

#Lifemagazin