Članak

MVP potvrdio: Lagumdžijina prijateljica Užičanin nije više pomoćnica ministra

Ministarstvo vanjskih poslova BiH potvrdilo je u svom odgovoru na upit novinske agencije Patria da je Selma Užičanin na lični zahtjev interno raspoređena u okviru MVP-a iz Sektora opštih poslova u Sek

Ministarstvo vanjskih poslova BiH potvrdilo je u svom odgovoru na upit novinske agencije Patria da je Selma Užičanin na lični zahtjev interno raspoređena u okviru MVP-a iz Sektora opštih poslova u Sektor za multilateralne odnose. 

-Dakle, Selma Užičanin nije smijenjena sa pozicije pomoćnika ministra za opšte poslove tim više što je u prethodnom periodu ovaj posao izuzetno uspješno obavljala. Raspored  na diplomatsko mjesto u Sektoru za multilateralne odnose umjesto Sektora za opšte poslova je isključivo motivisano daljim radom na poslovima koji su diplomatskog karaktera.

Sve izvan ovoga su neumjesne i neosnovane špekulacije, stoji u odgovoru koji potpisuje Nebojša Regoje, načelnik Ureda za odnose sa javnošću.  

Užičanin, inače prema pisanjima medija, bliska prijateljica šefa bh. diplomatije Zlatka Lagumdžije i njegove supruge Amine, za njegova mandata napredovala je od savjetnice u kabinetu do pomoćnice ministra.

Na Lagumdžijino insistiranje podnijela je ostavku na mjesto šefice Sektora za opšte poslove, jer bi mogla prema nepotvrđenim informacijama odgovarati za pljačku 50.000 KM budžetskog novca.

Upravo ona je u februaru ove godine službenika MVP-a Ivicu Merlu poslala u banku da donese 50.000 KM keša. On je u podne presretnut u malom parku u ulici Maršala Tita i opljačkan.

Policija do danas nije pronašla razbojnika, a ni dostavila izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo o dosadašnjem toku istrage.  

Navodno je Užičanin i predmetom istrage SIPA-e, zbog određenih odluka o imenovanjima koje je donosila a koje nisu u skladu sa zakonom, o čemu je izvještaj već proslijeđen Tužilaštvu BiH. 

#BiH