Članak

Ambasada BiH u Italiji: Na zvaničnom spisku stradalih na trajektu smrti nema bh. državljana

Na zvaničnom spisku stradalih na trajektu smrti nema državljana Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria iz ambasade u Rimu

Na zvaničnom spisku stradalih na trajektu smrti nema državljana Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria iz ambasade u Rimu.

Na italijanskom trajektu Norman Atlantic, koji se zapalio u nedjelju na putu iz Grčke prema Italiji, stradao je veliki broj putnika. Iako zvanični podaci navode da se radi o desetak stradalih, izvori navode kako bi broj mogao biti daleko veći, jer u trenutku nesreće na brodu je, navodno, bio veliki broj ilegalnih putnika.

Još uvijek nije poznat uzrok požara, a stručnjaci upozoravaju da su požar izazvali upravo slijepi putnici koji su palili vatru da se zagriju, a koja im se nakon toga izmakla kontroli. 

Iz Ambasade BiH u Rimu navode kako se na zvaničnom spisku stradalih na trajektu ne nalazi niti jedan državljanin BiH, a mala je vjerovatnoća da se neko od naših državljana nalazio među ilegalnim putnicima koji su stradali, piše Patria.