Članak

Pravosuđe mora biti dostupno svima i siromašni imaju pravo na zaštitu

Naša je zajednička misija da pravosuđe bude dostupno svima bez razlike. Bila je ovo i prilika da potvrdimo zajedničke aktivnosti na projektu izgradnje zgrade Kantonalnog suda u Bihaću, na lokalitetu B

Premijer USK-a Izudin Saračević i ministrica pravosuđa i uprave u Vladi USK-a Sabina Beganović organizovali su danas  sastanak sa predstavnicima pravosuđa, prenosi novinska agencija Patria.

- Cilj Ministarstva pravosuđa i uprave i ove Vlade je  osiguravanje uvjeta kvalitetnog funkcionisanja i daljnje izgradnje pravosudnog sistema jer samo nepristrasno i stručno pravosuđe opravdava povjerenje građana i društva u cjelini.

Naša je zajednička misija da pravosuđe bude dostupno svima bez razlike. Bila je ovo i prilika da potvrdimo zajedničke aktivnosti na projektu izgradnje zgrade Kantonalnog suda u Bihaću, na lokalitetu Borići, kazala je ministrica Beganović.

Predsjednica Kantonalnog suda Fata Nadarević, glavna kantonalna tužiteljica Fadila Amidžić  i izvršna vlast USK-a zajedničkog su stava da pravosuđe mora biti dostupno svima i da se ne smije dozvoliti da ljudi slabijeg imovnog stanja ostanu nezaštićeni  o čemu će  Vlada Kantona voditi računa razvijanjem sistema besplatne prave pomoći, saopšteno je iz Vlade USK-a. 

#BiH