Članak

Zvizdić: Smjena Kutleše je izmišljena, imat ćemo zamjenika iz reda ostalih

U prvih 100 dana ovo Vijeće ministara će izraditi jasan plan i program svog rada i djelovanja koji će biti usmjeren ka socio-ekonomskom napretku – kazao je Zvizdić.

Denis Zvizdić predsjedavajući VM BiH nakon potvrđivanja VM BiH u Parlamentu BiH kazao je da je u raspravi osim kritika upućeno i niz pohvala što ga raduje, piše bh. novinska agencija Patria.

- U prvih 100 dana ovo Vijeće ministara će izraditi jasan plan i program svog rada i djelovanja koji će biti usmjeren ka socio-ekonomskom napretku – kazao je Zvizdić.

On je pojasnio da se to odnosi na konkretniji program od onoga što je on iznio u svom ekspozeu tokom svog potvrđivanja u Parlamentu BiH.

On je kazao da ne smatra ovakav saziv Vijeća ministara nezakonitim jer se još uvijek čeka na imenovanje zamjenika ministra prometa i komunikacija koji će popuniti upravo neko iz reda ostalih. On nije želio komentirati navode pojedinih medija da će Zvonimir Kutleša biti smijenjen kako bi na njegovu poziciju generalnog sekretara Vijeća ministara bio imenovan neko iz reda ostalih.

- Ja to prvi put čujem od vas i ne mogu komentirati izmišljene stvari – kazao je Zvizdić.

On je dodao da će u narednih nekoliko dana biti održana sjednica Vijeća ministara.

 

#BiH