Članak

Ćiro Blažević: Vlašić ima komplekse koji ne zaostaju za Švicarskim

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević proveo je dva dana u rodnom Travniku, na druženju Kluba neizlječivih Travničana, 24. i 25. marta, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević proveo je dva dana u rodnom Travniku, na druženju Kluba neizlječivih Travničana, 24. i 25. marta, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Blažević je posjetio planinsku ljepoticu Vlašić, obišao grobove svojih roditelja na groblju Bojna, prošetao travničkim ulicama...

Samer Dolovac, vlasnik turističke agencije „Santours“, ispričao je za NAP kako je Blažević rekao da Travnik poznaje dobro, i da svugdje u svijetu s ponosom ističe da je rođen u ovoj bosanskoj čaršiji, ali priznaje da je iznenađen kvalitetom sportsko-rekreativne ponude na Vlašiću.

- Rekao je da je boravio u najljepšim predjelima Švicarske, ali da on uopće nije znao da Travnik ima sportsko-rekreativne komplekse koji nimalo ne zaostaju za Alpskim. Ćiro je '70-ih godina na Vlašiću bio na pripremama sa Dinamom, ali planina ni izbliza nije bila uređena kao sada – rekao je Dolovac za NAP.

Iako nije bilo direktnih razgovora o konkretnom angažmanu Blaževića u njegovom rodnom gradu, Dolovac je kazao da je Ćiro u nekoliko navrata spominjao kako na Vlašiću leži ogroman turistički potencijal, koji može „podići“ ekonomiju cijele srednje Bosne.

#Sport