Članak

Zvizdić najavio formiranje Vijeća ministara i Vlade FBiH do 11. marta

On je istakao da bi bilo vrlo teško objasniti građanima zašto se ne bi trebalo formirati Vijeće ministara iz razloga koji nemaju nikakve veze s procedurama imenovanja ministara

-Uvjeren sam da će Vijeće ministara biti formirano do 11. marta, jer je to svima u interesu. Također, očekujem da se na narednom sastanku u nedjelju postigne dogovor o novoj Vladi Federacije BiH, poručio je danas u Banja Luci mandatar za sastav novog Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, prenosi novinska agencija Patria.

On je istakao da bi bilo vrlo teško objasniti građanima zašto se ne bi trebalo formirati Vijeće ministara iz razloga koji nemaju nikakve veze s procedurama imenovanja ministara.

-Formiranje Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH ići će paralelno i bit će završeno za desetak dana, kazao je Zvizdić.

On je najavio i reformu javne uprave, koja će pokazati da li je potrebno smanjiti broj uposlenika i smanjenje određenog broja agencija.

Zvizdić je danas u Banja Luci imao sastanak s liderima Saveza za promjene, Mladenom Bosićem,Mladenom Ivanićem i Draganom Čavićem. 

#BiH