Članak

Iz Čavarinog ureda poslano krivo saopćenje, a kasnije nije bilo ni ispravke niti izvinjenja!

Zbog niza poziva u našu redkciju objavljujemo ovu vijest i napominjemo da iz Čavarinog ureda nije došlo ni izvinjenje niti drugo saopćenje u kojem bi službenici posjasnili da je riječ o greški.

Novinska agencija Patria objavila je informaciju kako će sjednica Predstavničkog doma PFBiH biti održana sutra, te smo prinuđeni pojasniti o čemu je riječ.

Naime, na mail adresu Patrije došlo je saopćenje za javnost iz ureda Marinka Čavare, predsjednika FBiH u kojem je greškom napisana ta informacija, a da stvar bude gora medijima je pogrešno upućeno kompletno saopćenje koje je objavljeno još 18. marta.

Zbog niza poziva u našu redakciju objavljujemo ovu vijest i napominjemo da iz Čavarinog ureda nije došlo ni izvinjenje niti drugo saopćenje u kojem bi službenici pojasnili da je riječ o greški.

Novinska agencija Patria izbrisala je vijest koju je ranije objavila uredno, a to je da se sjednica održava u 16 sati. Ipak, uvažavajući činjenicu da ko radi taj i griješi, zabrinjava činjenica da Čavarini savjetnici nisu poslali ispravku vijesti niti izvinjenje zbog zbunjivanja javnosti. 

#BiH