Članak

Šuker posjetio NS BiH: Traži podršku za člana IO UEFA-e

Šuker je u izjavi za novinare kazao da mu je vrlo drago što će danas obaviti sastanak s Begićem koji mu je ujedno i prijatelj te kazao da traži potporu NS BiH da postane član IO UEFA-e.

U prostorije Nogometnog saveza BiH došao je Davor Šuker predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske koji će održati sastanak sa Elevedinom Begićem predsjednikom Nogometnog saveza BiH, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Šuker je u izjavi za novinare kazao da mu je vrlo drago što će danas obaviti sastanak s Begićem koji mu je ujedno i prijatelj te kazao da traži potporu NS BiH da postane član IO UEFA-e.

- HNS baš kao i ovaj u BiH dio su tih malih saveza, ali i naš glas je jednako važan, stoga ću ako postanem član boriti se za male saveze – kazao je Šuker.

Begić je istakao da veliko prijateljstvo vlada između dva saveza, a što se posebno pokazalo tokom priprema za odlazak u Brazil na Svjetsko prvenstvo.

- Vi znate nama je bio prvi put na velikom takmičenju, a Hrvatska je imala iskustvo s tim stoga nam je njihova pomoć bila neophodna i zaista smo je dobili i bila nam je od velikog značaja. U svakom slučaju zadovoljstvo mi je što mogu ugostiti Šukera - kazao je Begić.
Inače, obojica su izrazili nadu da će se obje selekcije plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. 

#Sport