Članak

Hrvatska osvanula na minus 20 stepeni!

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, posebno u gorju - to je slika današnjeg dana, kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Već jutros temperature širom Hrvatske idu do -20! U Bednji je u 7 ujutro izmjereno -18, u Slatini -20, u Virovitici -17, u Varaždinu -15, u Sisku, Požegi -13.... Zagreb je na -11-, prenosi novinska agencija Patria. 

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, posebno u gorju - to je slika današnjeg dana, kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) .

U novogodišnjoj noći sa sjevera postupan porast naoblake, a u unutrašnjosti može zalepršati i pokoja pahulja snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu većinom jaka bura s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima, krajem dana i u noći u postepenom slabljenju.

Najviša dnevna temperatura između -10 i -5, na Jadranu od -1 do 4. U novogodišnjoj noći bit će vrlo hladno uz temperaturu uglavnom između -16 i -8, na Jadranu od -7 do -2 Celzijusa. Do jutra bi se temperatura opet mogla spustiti i na -20 stepeni Celzijusa.
 

#Region