Članak

Lubitz dobio grupu podrške na Facebooku

-Cilj grupe nije dizati Lubitza u nebesa. Borimo se za to da svi ostanu nedužni dok im se ne dokaže suprotno. Ne možemo znati što je istina jer nismo sjedili u pilotskoj kabini

Andreas Lubitz (27), kopilot aviona Germanwingsa koji se tereti da je odveo 149 putnika i članova posade u smrt tako što je namjerno oborio avion, dobio je i svoju prvu grupu podrške na Facebooku naziva "Andreas Lubitz A320 - mi smo protiv lova", među kojima je zasad ponajviše onih iz Montabaura i okoline, mjesta u kojemu je taj mladić i rođen, prenosi Daily Mail, prenosi novinska agencija Patria.

Grupa je u utorak poslijepodne imala 4.100 sljedbenika, a njen je osnivač, izvjesni Stefan, napisao da ne vjeruje onom što donose mediji te da je Lubitz izabran za žrtveno janje kako bi kompanija prikrila da je avion zapravo pao zbog tehničkih poteškoća.

-Cilj grupe nije dizati Lubitza u nebesa. Borimo se za to da svi ostanu nedužni dok im se ne dokaže suprotno. Ne možemo znati što je istina jer nismo sjedili u pilotskoj kabini.

Ali možemo prepoznati u priči koju mediji donose previše nedosljednosti, pa čak i očitih laži, napisao je osnivač i zajedno s istomišljenicima doveo u pitanje gotovo sve što su mediji dosad objavljivali, kako izvještaje o Lubitzovom mentalnom zdravlju, tako i sadržaj crne kutije.

#Svijet