Članak

Posljednje pripreme za doček Nove: Upozorenja za one koji će 2015. dočekati na otvorenom

Građani u BiH užurbano rade na pripremama za doček Nove godine, piše novinska agencija Patria.

Građani u BiH užurbano rade na pripremama za doček Nove godine, piše novinska agencija Patria.

Trgovinski centri su puni kupaca, a ulice većih gradova u našoj zemlji se polako pune. Najviše turista ove godine ima u gvalnom gradu BiH, gdje će na otvorenom dočekati 2015. godinu.

Sve prisutne zabavljat će Hanka Paldum, Mirza Šoljanin i Laka. U ponoć će biti dva vatrometa, jedan na Mojmilu, a jedan sa Feroelektra. Nakon toga, gradonačelnik Sarajeva uputit će novogodišnju čestitku.

Ipak, doktori upozoravaju da se oni koji odluče dočekati Novu godinu na otvorenom pripaze na odijevanje. S obzirom da meteorolozi predviđaju temperature i do -17 ispod nule, svima koji će biti na otvorenom preporučuje se i da konzumiraju tople napitke i da se slojevito i toplo obuku.

Iz policije pak upozoravaju na pirotehnička sredstva. S obzirom da svake godine bude nekoliko povrijeđenih zbog petardi opreza nije na odmet.


I u Banja Luci moći će se zabaviti na Trgu Krajine uz nastupe grupe "Balkan ekspres", Dade Glišića, te mladog banjalučkog pop-rok sastava "Nair". Novogodišnje ludilo počet će u 20 sati.

Bišćani će imati spektakularan doček Nove godine na gradskom trgu. Na specijalnoj sceni urađenoj za ovu priliku nastupit će domaće muzičke zvijezde, dok će novogodišnji koncert održati poznati bh. muzičar Zijo Rizvanbegović i grupa Valentino. Program počinje u 22 sata.

U cijeloj Hercegovini jedini grad koji će imati organizirani doček Nove godine na otvorenom je Trebinje.
 

#BiH