Članak

Inicijative: Pokažimo da je Bosna više od države, da je Bosna historija

Adnan Bajrić, inicijator ideje da se brendiraju državni simboli uputio je pismo svim relevantnim ustavovama, prenosi novinska agencija Patria.

Adnan Bajrić, inicijator ideje da se brendiraju državni simboli uputio je pismo svim relevantnim ustavovama, prenosi novinska agencija Patria.

- Pišemo u ime državljana i građana Bosne i Hercegovine, navijača državnih reprezentacija fudbala, rukometa... te onih kojih žive u domovini i dijaspori, a u vezi državnih simbola prvog ranga. Pišemo vam zbog grba i zastave BIH, jer to nije obični komad platna, to nije forma, to nije samo puko obilježje. To su državni simboli, to se voli, nosi po cijeloj državi i svijetu, ističe u sreći i ponosu. To se u nevolji, agresiji i ratu brani, to se po ko zna koji put postavilo na vrh planine, naučnih i tehničkih, umjetničkih i sportskih izazova i dostignuća, rezultata i pobjeda. Time se obilježavamo i prepoznajemo, time smo pokazali sebi i drugima da dolazimo iz Bosne i Hercegovine – stoji u pismu.

Grupa građana zahvalila se i medijima koji rade na afirmaciji državne i građanske obaveze, na brendiranju državnih simbola koje posebno ističu na državne datume kao što je 1. mart Dan nezavisnosti i 25. novembar Dan državnosti.

- Hvala zbog nas ali i drugih koji znaju za Bosnu, dolaze kao turisti, sarađuju sa nama. Pokažimo da je Bosna više od države, da je Bosna historija i da je možda neka prabosna kolijevka civilizacije . dodaje se u pismu.

 

#BiH