Članak

Povrijeđeni rudar Ćazim Rizvić u stabilnom stanju

Povrijeđenog rudara Ćazima Rizvića danas je posjetila delegacija Federalne vlade s premijerom Nikšićem, kao i generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica u čijem je Koncernu RMU Zenica

Nakon jučerašnje rudarske nesreće, odnosno gorskog udara u jami Raspotočje u Rudniku mrkog uglja Zenica, u kojoj su teže povrijeđena dva, a lakše devet rudara, federalni premijer Nermin Nikšić i ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Erdal Trhulj i direktor JP „Elektroprivreda BiH“ Elvedin Grabovica posjetili su povrijeđenog rudara Ćazima Rizvića koji se nalazi na Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Kod povrijeđenog rudara tokom ove posjete bila je i njegova porodica.

Prema riječima šefa Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a primarijusa Ismeta Suljevića, stanje pacijenta je za sada stabilno. Kako bi bile spriječene moguće komplikacije, Rizvić je pod stalnim nadzorom specijalista.

Premijer Nikšić je izrazio nadu da će se zdravstveno stanje ovog rudara ubrzo poboljšati, ukazavši na poznatu solidarnost Koncerna  u ovakvim situacijama.

 

#BiH