Članak

U SIPA-i još traže osobe koje su znale da Pljevljak prijeti Alomerović

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) još uvijek traje interni postupak i provjere o tome koje je u SIPA-i znao da Rasim Pljevljak prijeti ubijenoj Sadeti Alomerović, potvrdila je za novinsku agencij

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) još uvijek traje interni postupak i provjere o tome koje je u SIPA-i znao da Rasim Pljevljak prijeti ubijenoj Sadeti Alomerović, potvrdila je za novinsku agenciju Patria Kristina Jozić, policijska službenica SIPA-e.

Naime, tragedija u kojoj je Pljevljak, inače pripadnik SIPA-e ubio Sadetu Alomerović i teško ranio njenog brada Sameda te nakon toga izvršio i samoubistvo otvorila je i priču o tome kako je Sadeta već ranije prijavila Pljevljaka u SIPA-u te da je neko od rukovodećih ljudi znao da je Pljevljak uznemirava i da joj prijeti.

- Državna agencija za istrage i zaštitu pokrenula je interni postupak u cilju prikupljanja svih činjenica vezanih za događaj u kojem je smrtno stradala Sadeta Alomerović iz Sarajeva i teško povrijeđen njen brat, te samoubistva policijskog službenika Rasima Pljevljaka. Obzirom da interni postupak nije okončan, u cilju dalje istrage, u ovom momentu ne možemo davati komentare o do sada utvrđenim činjenicama – kazala je Jozić.

Iako se do kraja nikada nisu otkrili motivi ovog ubistva porodica ubijene Sadete kao i njeni prijatelji tvrde da nije bilo riječi o ljubavnoj vezi već o novcu koji je Pljevljak navodno dugovao Alomerović.

 

#BiH