Članak

Tinjić i Herdželaš napredovale na WTA listi

Najbolje rangirana bh. teniserka Jasmina Tinjić popela se za tri mjesta na novoj WTA rang listi i sada se nalazi na 249. poziciji, koju će vjerovatno dodatno popraviti nakon nastupa na teniskom turnir

Najbolje rangirana bh. teniserka Jasmina Tinjić popela se za tri mjesta na novoj WTA rang listi i sada se nalazi na 249. poziciji, koju će vjerovatno dodatno popraviti nakon nastupa na teniskom turniru u Kolumbiji, gdje se nalazi u glavnom žrijebu. Tinjić večeras, naime, u kolumbijskom Medelinu u okviru 1. kola igra protiv Rumunjke Irinu-Camelia Begu, koja je trenutno 129. na WTA listi.

- Begu je veliki ispit za mene, s obzirom na to da je u velikoj formi. U Kolumbiju je stigla puna samopouzdanja, nakon što je osvojila dva turnira zaredom, a prije samo dvije godine bila je 38. na listi. Međutim, pokušaću dati sve od sebe i vjerujem da mogu ostvariti prolaz u 2. kolo, iako sam svjesna da će biti teško - kazala je Tinjić.

Uz Tinjić, veliki pomak napravila je i mlada Sarajka Dea Herdželaš, koja je sada na 700. mjestu, što je za 29 pozicija bolji plasman u odnosu na prošlosedmičnu listu. Ujedno, za 17-godišnju Herdželaš, ovo je ujedno i najbolji ranking karijere. Dodajmo i to kako je i Herdželaš bila nadomak glavnog žrijeba u Medelinu. Sarajka je ostvarila dvije pobjede u kvalifikacijama, ali je posustala u finalu, gdje je bolja od nje bila Italijanka Gaia Sensei sa 2:1 po setovima.

#Sport