Članak

Amar Osim novinarima "Sporta" zabranio ulazak na Grbavicu!

FK Željezničar uradio je neobičnu stvar koja nije zapamćena u novijoj historiji svjetskog sporta. Naime, novinarima Avazovog „Sporta“ zabranili su ulazak na stadion Grbavica do kraja sezone!?

FK Željezničar uradio je neobičan potez nezapamćen u novijoj historiji sporta. Naime, novinarima Avazovog „Sporta“ zabranili su ulazak na stadion Grbavica do kraja sezone!?

Uprava kluba ovakvu odluku donijela je zbog teksta koji je objavljen u printanom izdanju „Sporta“ u kojem piše da je prvotimac Željezničara prodao naočare za 20 KM, iako su mnogo skuplje, a sve zbog neimaštine.

Glavni i odgovorni urednik „Sporta“ Sinan Sinanović u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kazao je da je zatečen ovim potezom Uprave kluba s Grbavice.

- Ovo je zbilja presedan u sportu i u ovom trenutku mogu samo reći da sam šokiran ovakvom odlukom. Sport i ja lično godinama imamo korektnu saradnju sa FK Željezničarom i nadamo se da će tako biti i ubuduće – kazao je Sinanović.

U javnosti se pojavila i priča da ovakvu odluku nisu podržali svi članovi Uprave, a Emir Muhamedagić, portparol Željezničara kazao je da su Amar Osim, direktor Željezničara i još nekoliko članova Uprave donijeli ovu odluku.

- Mi nismo protiv argumentiranog kritikovanja, ali tekst koji je objavljen bez autora i bez imena je krajnje neprimjeren i po novinarskim kodeksima i po pravilima. Ova odluka je donesena, jer smo željeli pokazati da nećemo tolerirati narušavanje i diskreditiranje ugleda kluba – kazao je Muhamedagić za NAP.

Kako je dalje naveo ovo nije konačna odluka i da će se na kraju sezone razmotriti ukidanje ovakve odluke.

- I ja, kao neko ko radi s medijima i ko je radio u njima, zalagat ću se da ova odluka ne bude trajna – dodao je Muhamedagić, dodajući da su ovim pokazali da neće dopustiti neosnovano narušavcanje ugleda.

Inače, u toku današnjeg dana bit će održan i sastanak Sinanovića sa članovima Uprave na kojem će otvoreno razgovarati o ovom slučaju.

#Sport