Članak

Osmanović: Svi poslanici "Domovine" su glasali isto, laž je da je neko uzeo novac od Dodika!

Poečo sastanak koalicije "Domovina" i Dodika oko mandatara Vlade RS

Po medijima i u javnosti se pojavila priča kako je jedan poslanik iz Nardone skupštine Repeublike Srpske(NSRS) iz koalicije „Domovina“ uzeo 500.000 od Milorada Dodika, predjsdnika RS-a i lidera SNSD-a te glasao suprotno dogovrenom unutar ove koalicije, piše novinska agencija Patria.

Međutim ove šepkulacije oštro je demantirao Adil Osmanović, poslanik u NSRS te je za Patriu kazao da nije bilo „iskakanja“ kada je riječ o glasovima pet poslanika koalicije „Domovina“ u NSRS-u.

- Svih pet posanika u NSRS iz koalicije Domovina su jednoglasno glasali protiv izbora Nedeljka Čubrilovića za predsjednika NSRS-a. Inače, sva glasanja su bila identična. Nije bilo nikakva iskakanja. Ko god želi može uzeti stenogram ili listing glasanja. To su glasine i ne znam kome to treba, ali svih pet poslanika četiri iz SDA i jedna djevojka iz HSP-a su jendoglasno glasali u svakom pogledu – kazao je Osmanović.

Inače, koalicija „Domovina“ prihvatila je poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za konsultacije o mandataru za sastav Vlade RS, a sastanak je počeo prije pola sata.

U ime koalicije konsultacije s Dodikom obavljaju Ramiz Salkić i Senad Bratić.

Dodiku će, kako saznaje Patria, biti izneseni zahtjevi koalicije, a to su 3+1 (Bošnjaci i Hrvati) ministarske pozicije, stavljanje van snage Odluke o prebivalištu koju je već Ustavni sud BiH ukinuo, zapošljavanje povratnika, ukidanje diskriminacije u obrazovanju.

 

#BiH