Članak

Čirkin pozvao uplašenu Božičić da prijetnje zbog Tomašice prijavi francuskoj policiji

Oni koji prozivaju Božičić i njenu porodicu zbog "otkrivanja Tomašice", smatra Čirkin, samo su dio zla novije istorije BiH

Behzad Čirkin, političar iz Prijedora, pozvao je iseljenicu iz Bosne i Hercegovine Nerku Božičić da prijavi francuskoj policiji prijetnje koje ona i njena porodica dobivaju zbog masovne grobnice Tomašica u Prijedoru, piše bh. novinska agencija Patria.

Božičić se Čirkinu požalila kako ona i njena porodica, koji od 2005. godine žive u Francuskoj, svakodnevno doživljavaju provokacije i prijatenje od drugih Srba koji također žive u Francuskoj. Optužuju njezinu porodicu da su otrkili lokaciju masovne grobnice Tomašica u Prijedoru, u kojoj su pronađena 430 tijela nesrpske nacionalnosti, piše NAP.

Otkako je pronađena masovna grobnica Tomašica, Srbi nas proganjaju i prijete u namjeri da nas ubiju, vjerovatno misleći da smo mi otkrili tu grobnicu. Garantujem vam da za tu grobnicu ništa nisam znala, kao ni moj muž, niti šta znam o ratnim zločinima – napisala je, između ostalog, Bozičić u poruci koju je poslala Čirkinu. Od njega je zatražila savijet na koji način da zaštiti sebe i svoju porodicu.

Čirkin je zatražio da Božičić ovaj slučaj hitno prijavi fancuskoj policiji ali i vlastima u Bosni i Hercegovini.

Prijavi ih francuskoj policiji, a ako vas to prati i ovdje (u BiH, javi se bezbjedonosnim državnim organima koji će već naći načina da takve ušutkaju i pozovu na odgovornost – poručio je Čirkin uplašenoj Božičić.

Oni koji prozivaju Božičić i njenu porodicu zbog "otkrivanja Tomašice", smatra Čirkin, samo su dio zla novije istorije BiH. Oni dodatno čine zlo i sopstvenom narodu i dodatno ga terete balastom kojeg cijeli narod ne zaslužuje, prenosi Patria.

 

#BiH