Članak

SDA: Imenovati mandatara za sastav Vijeća ministara BiH

SDA zahtijeva da se odmah zakaže konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma PS BiH i izabere rukovodstvo Doma.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA usvojena je informacija o dosadašnjem toku implementacije izbornih rezultata. Podržan je Sporazum o programskim načelima potpisan od strane SDA, DF-a i Koalicije stranaka predvođenih sa HDZ BiH, kao i sa ranije potpisanim Sporazumom sa Savezom za promjene iz RS-a predstavlja osnov za uspostavu vlasti na svim nivoima u BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- SDA zahtijeva da se odmah zakaže konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma PS BiH i izabere rukovodstvo Doma, a da Predsjedništvo BiH otpočne proces imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH. Za ovaj proces ispunjeni su svi uvjeti i nema razloga za bilo kakva odlaganja.

- Predsjedništvo SDA traži od kantonalnih skupština da se ubrza proces implementacije i izaberu delegati za Dom naroda Parlamenta FBiH, kako bi se što prije uspostavila vlast na nivou Federacije. Kantonalne skupštine, također bez odlaganja, trebaju obaviti proces imenovanja kantonalnih vlada.

- Zadužena je Kadrovska komisija Stranke da pripremi prijedloge potrebnih kadrovskih rješenja kako bi Stranka uspješno vodila proces implementacije.

Za predsjednika Kadrovske komisije, umjesto Salke Selmana koji je podnio ostavku, imenovan je potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

#BiH