Članak

Poruka iz SDA: Priželjkujemo povratak DF-a, ne razmišljamo o SBB-u ili SDP-u

Današnje sjednice zakazane su kako bi se razmotrila novonastala situacija, a nakon što je DF napustio pregovore oko formiranja Vlade FBiH.

19:20 Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović je nakon završene sjednice Predsjedništva ove stranke kazao da je odlučeno da se ponovo pozovu koalicioni partneri, prije svega Demokratska fronta, da se pridruže dogovorima kako bi se što prije formirala vlast na svim nivoima, javlja reporter novinske agencije Patria.  

-Za SDA nije prihvatljiva manjinska vlada jer želimo jednu čvrstu koaliciju. Pred nama su važni reformski procesi, kazao je Izetbegović, dodajući da je Predsjedništvo podržalo sve ono što je do sada uradio pregovarački tim ove stranke u razgovorima o raspodjeli funkcija u vlasti.  

On je dalje pojasnio da  u ovom momentu SDA ne razmišlja o drugom koalicionom partneru, SDP-u ili SBB-u. On je ponovo pozvao DF da se vrati za pregovarački sto i da iznese svoj stav te da ga zastupa.

- Ja sam želio na propalim pregovorima predložiti da HDZ prepusti ministarstvo finasija DF-u bilo ono u Vladi FBiH ili na državnom nivou. Ali jednostavno nije došlo do toga, jer je Komšić napustio sastanak. Mi priželjkujemo povratak DF-a, kazao je Izetbegović. 

17:00Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije počela je danas u Centrali ove stranke, a nakon održanog Kolegija, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Današnje sjednice zakazane su kako bi se razmotrila novonastala situacija, a nakon što je DF napustio pregovore oko formiranja Vlade FBiH. 

Kako je kazao Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA ponovo će pozvati DF na razgovore, ali formiranje vlasti ne smije više stajati u mjestu.

#BiH