Članak

Sarajevo: Ubijen Adnan Salčin, sin ratnog heroja Ramiza Salčina!

U MUP-u nam nisu mogli dati više informacija, osim što su kazali da su dobili dojavu da je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Patrole su na terenu.

Nešto iza 20 sati završen je uviđaj na Mojmilu. Tijelo ubijenog Adnana Salčina oko 18:40 izvučeno je iz vozila, a potom je i vozilo odvezeno na daljnja vještačenja, piše novinska agencija Patria.

Oko 16 sati u sarajevskom naselju Mojmilo dogodila se pucnjava u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, potvrđeno je novinskoj agenciji Patria u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako javlja reporter Patrie s lica mjesta ubijen je Adnan Salčin, sin ratnog heroja Ramiza Salčina, a ubistvo se dogodilo u blizini SOS Dječijeg sela.

- Radi se o mladiću A.S. (1989. godište). Dojavu o pucnjavi na Mojmilu dobili smo u 16:08 od građana koji su čuli pucnje. Naše ekipe na raskrsnici ulica X transferzala i Hermana Gmeniera zatekli putničko vozilo Lancia italijanskih registarskih oznaka. Ljekari su samo mogli konstatirati smrt. Naši službenici poduzimaju sve radnje kako bi se rasvijetlilo ovo djelo - kazao je Nefić.

On je kazao i da se prema informacijama kojima raspolaže, u vozilu nalazio samo ubijeni mladić. 

Za sada policija ne raspolaže informacijama da li je bio jedan ili više napadača. Uviđajem rukovodi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Saobraćaj je u ovoj ulici obustavljen zbog uviđaja, a uviđajna ekipa na teren je stigla oko 17:20 minuta.

Na licu mjesta je veliki broj policajaca i ekipa Hitne pomoći. Također, okupio se i veliki broj Adnanovih prijatelja, ali i građana. 

Među njima je u šoku i djevojka ubijenog mladića. Novinarki Patrie kazala je da su joj građani rekli kako su vidjeli da je pored njegovog auta stao drugi iz kojeg su pucali. U tom autu koje se velikom brzinom udaljilo s mjesta ubistva navodno je prema riječima očevidaca bilo više osoba. 

 

 

#CrnaHronika