Članak

Sutra hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, da li će Vlada biti potvrđena 6. marta

Potvrđivanje nove Kantonalne vlade najavljeno je za 6. mart.Kako trenutno stvari stoje neizvjesno je da li će se to i desiti, te da li će biti održana Skupština KS na taj dan.

Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo i dalje je na čekanju. Za sutra je zakazana hitna sjednica Skupštine, ali na dnevnom redu nije predviđeno razmatranje formiranja izvršne vlasti, piše novinska agencija Patria. 

Potvrđivanje nove Kantonalne vlade najavljeno je za 6. mart.Kako trenutno stvari stoje neizvjesno je da li će se to i desiti, te da li će biti održana Skupština KS na taj dan. 

Podsjećanja radi,delegacije kantonalnih organizacija SDA i Demokratske fronte načelno su dogovorile raspodjelu ministarskih resora. Finalni sastanak na kojem je trebala biti i zvanično potvrđena raspodjela resora, nakon čega bi imena budućih ministara i zamjenika bila dostavljena premijeru Elmedinu Konakoviću bez obzraloženja je odgođen. 

Pitanje je da li se sva ova dešavanja na nivou Federacije, gdje je došlo do blokade u pregovorima odražavaju direktno i na kantonalni nivo.

#BiH