Članak

Nezavisni odbor opet stao u zaštitu Gorana Zubca

Nezavisni odbor je zaključio da je preuranjeno donositi odluku

Na sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), nakon sveobuhvatne rasprave i iznesenih različitih mišljenja, nije zauzet konačan stav o pokretanju inicijative za donošenje odluke o eventualnom upućivanju prijedloga za suspenziju ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zubca, piše novinska agencija Patria.

Nezavisni odbor je zaključio da je preuranjeno donositi odluku jer je u toku sudski postupak pred Sudom BiH koji se vodi protiv direktora SIPA-e Gorana Zupca zbog nesavjesnog rada u službi, a u vezi sa protestima građana koji su vođeni u Sarajevu 7. februara 2014. godine.

Inače, poznato je da Krunić sve vrijeme traži pravne razloge kako ne bi poslao na suspenziju svog prijatelja Zubca.

Na ovaj način članovi Nezavisnog odbora na čelu sa Žikom Krunićem opet su stali u zaštitu Zubca iako je donesena odluka da on nema pristupa tajnim podacima.

Međutim, zaključeno je da nije doneseno i pravosnažno rješenje o zabrani pristupa tajnim podacima direktoru SIPA-e, te će Nezavisni odbor odluku o eventualnom pokretanju pomenute inicijative donijeti u narednom razdoblju, odnosno kada za to budu stečeni pravni uvjeti.

 

#BiH