Članak

Ako je Bakir spreman da svojih 300.000 birača izjednači sa 118.000 Čovićevih, to je njegovo pravo

Prvi čovjek SDP.a Nermin Nikšić isključio je mogućnost ulaska SDP-a u vlast na nivou FBiH.

 DF neće po svaku cijenu ući u vlast na nivou Federacije BiH, poručio je večeras u Mostaru lider DF-a Željko Komšić. 

- Naši dojučerašnji partneri, što ne znači i budući, moraju shvatiti da u ovoj zemlji vladaju načela koja važe u svakoj demokratskoj zemlji. Dakle, vrijediš onoliko koliko imaš povjerenja naroda - kazao je Komšić, dodajući da DF nema novih zahtjeva kada je riječ o eventualnom nastavku pregovora o formiranju vlasti u FBiH.   

DF je napravio ogroman ustupak u razgovorima o formiranju Vijeća ministara BiH kako ne bi propala priča o euroatlantskim integracijama.

 - Sada očekujemo da se priča nastavi na normalan demokratski način. Koliko glasova imaš na izborima - to je mjera svega. Ako je gospodin Izetbegović spreman da svojih 300. 000 birača poistovjeti sa 118. 000 birača HDZ-a to je njegovo pravo, ali mi nećemo svoje birače na taj način pojeftinjivati - istakao je on. 

Prvi čovjek SDP.a Nermin Nikšić isključio je mogućnost ulaska SDP-a u vlast na nivou FBiH. 

- Mi uvažavamo izborne rezultate. SDP je za ono što je radio u protekle četiri godine primio poruku građana BiH i želimo se okrenuti sebi i rješavanju pitanja unutar SDP-a. Oni koji su dobili podršku građana trebaju formirati vladu i njih pozivamo da to što prije urade - izjavio je Nikšić.

 

 

#BiH