Članak

Visoko: Sve spremno za obaranje Guinnessovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha

Kajević mora razbiti najmanje 22 kokosova oraha u 60 sekundi, kako bi oborio rekord koji sada drži Amerikanac Jeffrey James Lippold.

Sve je spremno za pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha, koji će u nedjelju navečer, u gradskom kinu u Visokom, pokušati oboriti Edin Kajević, majstor taekwondoa i nosilac titule crni pojas  -  4. dan, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Kajević mora razbiti najmanje 22 kokosova oraha u 60 sekundi, kako bi oborio rekord koji sada drži Amerikanac Jeffrey James Lippold.

- Svjestan sam težine izazova, jer u posljednja tri mjeseca dvojica takmičara iz SAD-a nisu uspjeli to ostvariti – rekao je Kajević na konferenciji za novinare održane u petak.

- Uz podršku  mog mentora, majstora ovog sporta i nosioca titule crni pojas - 7. dan Muhameda Kahrimanovića i uz podršku publike, nadam se uspjehu za naš grad i državu.

Kahrimanović, vlasnik devet Guinnessovih rekorda, svakodnevno  je u kontaktu sa Kajevićem, i intenzivno ga je pripremao posljednjih mjeseci.

- Mislim da se Kajević nalazi u top formi da obori ovaj Guinnessov rekord. Naravno da neće biti lako, ali njegova odlučnost i upornost mi daju dodatni optimizam – rekao je Kahrimanović.

Sportski novinar i publicista Muhamed Bikić je na konferenciji uručio Kahrimanoviću knjigu „Sportskivremeplov.ba“, čija se životna priča također nalazi u ovoj publikaciji, piše NAP.

#Sport